כניסה לקהילת במקום
 
דואר אלקטרוני
 
סיסמה
 
שכחת סיסמה?
 
 
משתמש חדש?
 
 
לוח עבודה בקיבוץ.png
 
 
 

בישול זריז לרווק שיעיז

דף הבית > חדר אוכל >  בישול זריז לרווק שיעיז
 
 
 

זה עשוי לקרות לכל אחד. אם אתם חיים בקיבוץ ועדיין סומכים על חדר אוכל, אתם עלולים להתקל ערב אחד בשלט הנורא "היום אין ארוחת ערב בשל ריסוס כללי נגד מזיקים". אם אתם עדיין אוכלים אצל אמא, אתם עלולים למצוא את עצמכם יום אחד עם בית נעול ועם הורים שנסעו לנפוש בחו"ל. אם אתם חיים לבדכם בעיר הגדולה, אתם עשויים לשכוח שבערב יום השואה הכל סגור בלי שנערכתם מראש. בכל המקרים תמצאו את עצמכם בבית, רעבים, ובלי יותר מדי דליקטסים במקרר: יותר בכיוון של קוטג' ושני מלפפונים.
מה עושים? מאלתרים מתכונים מנצחים ויוצרים סעודת גורמה משום-כלום. טוב, אז לא ממש גורמה. אבל לפחות תהיו שבעים.
 

למתחילים

פיצה בסיסית
המצרכים: לחם, גבינה צהובה. רשות: עגבניה, פטריות, זעתר, זיתים
אופן ההכנה: מניחים את פרוסת הגבינה הצהובה על הלחם. מוסיפים, אם יש, תוספות לטעמכם. מכניסים לטוסטר – אובן לשבע דקות. בתיאבון!
הערה: לא מדובר בטוסט, כי אם בטוסט פתוח שזה דבר אחר לגמרי.
 
תפוחי אדמה עם חמאה
המצרכים: תפוח אדמה, חמאה
אופן ההכנה: שמים את תפוח האדמה בשקית מחוררת, ומכניסים למיקרו למשך שבע דקות. בודקים באמצעות מזלג את הרכות, ואם יש צורך מוסיפים עוד כמה דקות. מוציאים ומורחים מלא חמאה. בתיאבון!
 
פסטה עם גבינות שנותרו במקרר
המצרכים: פסטה מאתמול, גבינה צהובה, גבינה לבנה, קוטג', כל גבינה אחרת
אופן ההכנה: מפזרים את הגבינות על שאריות הפסטה, ומכניסים למיקרו. מוציאים ומערבבים, ואין שום הבדל בין המעדן שבידכם ובין מנת פסטה ארבע גבינות מהמסעדה האיטלקית הטובה ביותר. בתיאבון!
 
ביצה עין עם זעתר ושמן זית
המצרכים: לחם, ביצה, זעתר, שמן זית
אופן ההכנה: יוצקים מעט שמן זית לתוך קערה, מוסיפים זעתר ומערבבים. מכינים ביצה עין (אפשר גם במיקרו! פותחים ביצה לתוך קערה קטנה ומכניסים למיקרו). טובלים את הלחם פעמיים: פעם בנוזל של העין, ופעם בשמן הזית. בתיאבון!
 
 
לחם עם קוטג' וזעתר
המצרכים: לחם, קוטג', זעתר
אופן ההכנה: מורחים קוטג' על פרוסת הלחם, מפזרים זעתר. שמים בתנור לכמה דקות, הקוטג' מותך בחום ויוצא מעדן. בתיאבון!
 
סלט שימורים
המצרכים: קופסת תירס, קופסת טונה. רשות: בצל קצוץ, גמבה, ביצה קשה
אופן ההכנה: מערבבים את שתי קופסאות השימורים ויוצרים סלט מקורי וטעים. בתיאבון!
 

למתקדמים

מעדן פטריות
אם יש לך פטריות טריות במקרר, זה כבר אומר שאתם מתקדם. יכול להיות שפשוט אתמול בישלת איתן משהו מורכב, ונשארו לך כמה. חבל לזרוק! באמצעות הליך קצרצר ופשוט תקבל מעדן אמיתי.
המצרכים: פטריות מהיום או מאתמול (אפשר גם משלשום, אבל אל תגלו לעירניקים), גבינה צהובה
אופן ההכנה: בוצעים פיסות גבינה צהובה ומפזרים אותן מעל הפטריות על צלחת. מכניסים למיקרו לשתי דקות. בתיאבון!