בִמקוֹם - אתר לצעירים
 
 
 
כניסה לקהילת במקום
 
דואר אלקטרוני
 
סיסמה
 
שכחת סיסמה?
 
 
משתמש חדש?
 
 
 
 
לוח עבודה בקיבוץ.png
 
 
 

המדריך לבמב"ח הפעור

דף הבית > עבודה בקיבוץ >  המדריך לבמב"ח הפעור
 
 
 

השתחררת משירות? אתה לפני שירות? רוצה קצת חופש מהעיר? יש לך שנה פנויה ואתה רוצה להתאוורר? החלטת להפקיר את חייך לקיבוץ? איך, כמה ולמה – לפניך המדריך המלא למחפש עבודה בקיבוץ.
 
ראשית, הכר את תחומי העבודה בקיבוץ: הדרכה חברתית, בתי דפוס, בתי אריזה, מפעל, רפת, דיר, לול, קטיף (בד"כ יעדיפו אנשים עם רשיון לטרקטור), מדגה, גדיד, מציל בבריכה (בתנאי שיש בריכה בקיבוץ ולך תעודת מציל, כמובן) ועוד.
 
צילום: יואב כרמון
 

רוצה לחלוב? תביא קורות חיים

חשוב לציין שהקיבוץ הוא מקום עבודה רציני, כמו כל מקום עבודה אחר. אי אפשר לבוא לשבועיים כי "יש-לי-שבועיים-מיותרים-אז-נלך-לעבוד-בקיבוץ". רוב הקיבוצים דורשים התחייבות לפרק זמן של שנה, פחות או יותר.
 
שנית, ציינו כבר שהקיבוץ הוא מקום עבודה רציני, נכון? למקום עבודה רציני, דרוש מסמך קורות חיים.
מה, גם בשביל לחלוב בדיר צריך קורות חיים? כן!
מה, גם בשביל לקטוף תפוחים? כן!
ובשביל לאסוף ביצים בלול? כן! כן! כן!
אז צריך קורות חיים, אה? בהחלט!
 
מצאת תחום שמסקרן ומושך אותך, מה הלאה?
חפש חבר קיבוצניק שידאג להביא לך את מדור הדרושים מעיתון "ידיעות הקיבוץ" או "הדף הירוק".
לא מצאת? תנסה להגיע אל העיתונים האלה בעצמך (הם מופצים רק בקיבוצים).
לא הצלחת? הגיע הזמן להתחיל לעשות בשביל עצמך!
שים מגפייך המלאות דומן (=רפש, אשפה, בוץ) או כפות רגלייך היחפניות או סתם פעמייך לכיוון אתר הקיבוצים, או חפש בלוח הדרושים של "במקום"!.
 

רק שלא תתקע בקיבוץ

השגת מספרי טלפון של מקומות שמחפשים עובדים? עכשיו עלייך להתקשר (עדיף בשעות הבוקר, 9-12 זה מעולה), להציג את עצמך בצורה יפה, מעניינת ומנומסת ולשאול האם יש עבודה בתחום שבו אתה מעוניין. נענית בשלילה? תודה ולהתראות. נענית בחיוב? הידד! בטח תתבקש לפקסס ק"וח או לשלוח במייל (כן, כן במייל) ותוזמן לראיון עבודה. בראיון אתה כמובן מוזמן לשאול את כל מה שמעניין אותך.
 
טיפ: הוזמנת לראיון עבודה ואתה צריך להגיע לקיבוץ, ואין לך רכב. כדאי לשים לב, ולקבוע את הראיון בהתאם לתחבורה הציבורית, גם בהלוך וגם בחזור (שלא תמצא את עצמך מגיע בקלות לקיבוץ, אבל כשתרצה לצאת מהקיבוץ, תגלה שאתה תקוע בו). נתקעת ללא תחבורה ציבורית בחזור? תעמוד ליד השער ותחכה לטרמפ (זהו טרמפ בטוח יחסית כי הוא יוצא מהקיבוץ), תמיד יהיה מישהו שישמח להוציא אותך לכיוון מקום ראשי שממנו תוכל לתפוס אוטובוס.
 
פשפשת באתרים המומלצים ואתה עדיין מתקשה. מה לעשות?
לפעמים ניתן למצוא עבודות גם באתר של הקיבוץ שבו תרצה לעבוד – כן, יש קיבוצים שממש השתכללו, הקימו לעצמם אתר ואף יש בו לוח דרושים. איך תמצא את האתר? איך תדע אם בכלל קיים אתר לקיבוץ? זה פשוט מאוד. יש איזה אחד, קוראים לו גוגל (כמו מהשיר; "גוגל המיוזע דורך ת'זה, לוחש עצור ומכוון אל הלבן הזז הזה"), הוא הרכלנית של הרשת, הוא יודע הכל מהכל. תקליד את שם הקיבוץ בשורה הלבנבנה שלו, לדוגמה; קיבוץ צנוגל - ובאם קיים אתר לקיבוץ, הוא יופיע בדף הראשון.
 
שיהיה בהצלחה!
 
הכתבה באדיבות חברי פורום קיבוצניקים של תפוז
 
מתעניינים בעבודה בקיבוץ? תבדקו את הרפת,  המדגה, הבריכה, ההדרכה החברתית, אולי אפילו הבית הסיעודי?