כניסה לקהילת במקום
 
דואר אלקטרוני
 
סיסמה
 
שכחת סיסמה?
 
 
משתמש חדש?
 
 
לוח עבודה בקיבוץ.png
 
 
 

הגייזר כבר לא סודי

דף הבית > טיולים >  הגייזר כבר לא סודי
 
 
 

אם הכול יתקדם כהלכה, יקום תוך כשנתיים בגליל העליון מתחרה ל:"חמי יואב", "חמי געש" ו"חמי טבריה". הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בגליל העליון אישרה לאחרונה תוכנית להקמת מיזם "מרחצאות הבזלת", הכוללת מרכז טיפולים וספא, המבוסס על מים חמים ממאגרים תת קרקעיים המצויים בסמוך לקיבוץ שמיר ("הגייזר"). התוכנית הועברה לוועדה המחוזית לאישור, האמור להתקבל תוך מספר חודשים. המים הטרמו-מינרליים התגלו לפני מספר שנים, כאשר במסגרת חיפוש אחר מקורות מי שתייה נערכו קידוחים ברחבי הגליל העליון ועמק החולה, ובאחד מהם התגלו בעומק של למעלה מ-1,000 מטר מאגרים תת-קרקעיים של מים חמים עשירים במינרלים. את המים, בטמפרטורה ממוצעת של 48 מעלות, אין צורך לשאוב בצורה פעילה, מכיוון שהם עולים למעלה בלחץ בשל חומם הגבוה. במהלך השנים שעברו לא נמצא למים שימוש, משום שאינם ראויים לשתייה או להשקיית גידולים חקלאיים.
 
החברה הכלכלית של המועצה, בשיתוף חברת קולחי גליל עליון, יזמו את הקמת המרחצאות. לשם כך הקימו חברה, שמצויה בבעלות משותפת של החברות ושל 20 קיבוצים, במטרה לייצר עוגן תיירותי וכלכלי שיחזק את יישובי האזור, ויספק עשרות מקומות תעסוקה חדשים. המיזם יוקם בשטח שנמצא ממזרח לקיבוץ עמיר, על פני 30 דונם שהיום משמשים כשטח חקלאי. ממ"י אישר העברת השטח לטובת המיזם - לפי החלטה 949, המאפשרת לקיבוץ להפוך שטח חקלאי לתעשייה/תיירות. לדברי מנהל המיזם, גיורא שחם, תושב המושבה כנרת שנשכר לקדם את הנושא, יועברו המים החמים באמצעות צינור משטח הקידוח סמוך לשמיר לשטח של עמיר המיועד להקמת המרחצאות והספא. "קיבוץ שמיר הוא לא קיבוץ תיירותי", הוא אומר, "ולכן לא היה מעוניין בהקמת המיזם בשטחו. היו קיבוצים אחרים, כמו שדה נחמיה, כפר בלום והגושרים שכן רצו לפתח את הדבר, אך לבסוף נבחר השטח השייך לעמיר. פיתוח האתר ייתן להם אפשרות לתעסוקה ולמתן שירותים".
 
שחם מדגיש, כי אין ציפייה לרמת רווחים המשתווה למפעל תעשייתי, אלא ליצירת עוגן תיירותי לנופשים באזור. הרעיון דומה לפיתוח התיירותי של אגמון החולה והשמורה, שגם את המיזם הזה הוא ניהל בעבר.
מנכ"לית עמותת התיירות גליל עליון, ענת נסים, משמיעה דעה דומה. היא מציינת כי מיזם המרחצאות יכול להוות מנוף לתיירות הגלילית. "יתווספו כמאה משרות חדשות באזור, לצד תרומה משמעותית לגיוון התכנים, שמטיילים באזור נחשפים אליהם. מרחצאות הבזלת יהיה המיזם החדש שיציב את עמק החולה על מפת התיירות העולמית".